Hoe werkt het?

In onze Bodytec Studio maken wij gebruik van EMS apparatuur van Miha Bodytec.
Tijdens de training draag je onderkleding van speciaal materiaal die goed aansluit en geschikt is om de impulsen goed over te brengen op het lichaam. Over de onderkleding wordt een speciaal electrodenvest gedragen met daaraan gekoppeld electroden voor de arm-, been- en bilspieren. Het electrodenvest wordt aangesloten op de veilige en effectieve Bodytec apparatuur. In 20 minuten worden je spieren door middel van laagfrequente elektrische impulsen effectief gestimuleerd. Hierdoor wordt in korte tijd het spierweefsel opgebouwd, het metabolisme gestimuleerd, onderhuids vetweefsel gestroomlijnd en de huid verstevigd.

 

Het niveau

Elke training wordt afgestemd op jouw behoefte en niveau: zwaar en dynamisch of juist licht en statisch. De intensiteit voor de verschillende spiergroepen wordt afzonderlijk ingesteld. Zo kunnen specifieke spiergroepen extra intensief getraind worden of juist worden ontzien. Afhankelijk van de intensiteit kan tijdens één training van 20 minuten meer resultaat behaald worden dan tijdens meerdere conventionele trainingen in de sportschool of thuis.

 

Wanneer niet?

Een EMS-training met Miha Bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het micro-Ampère (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam​.  Er zijn een aantal omstandigheden waarbij het trainen met Miha Bodytec wordt afgeraden. De trainers kunnen je hier verder over informeren.

 

DIN-norm

Na tien jaar pionieren en onderzoeken is er eindelijk sinds maart 2019 een DIN-norm voor EMS-training die precies regelt wat de verwachtingen zijn van de leverancier, studiohouder en trainer. Wij zijn blij dat er nu duidelijke richtlijnen zijn omtrent EMS-training en dat Miha Bodytec aan alle vereisten voldoet volgens DIN-norm 33961-5 voor EMS-training. Klik HIER voor de volledige publicatie over de DIN-norm voor EMS-training.

 

Nieuwsgierig geworden? Maak snel een afspraak voor een intake en proefles!

Meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.